دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

نقش اعتقادات مذهبی در پیشگیری و ترک اعتیاد به مواد مخدر از نگاه یک پژوهشگر

نقش اعتقادات مذهبی در پیشگیری و ترک اعتیاد به مواد مخدر از نگاه یک پژوهشگر

تهران-ایرنا- یک پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت:اعتقادات مذهبی به مساله پیشگیری و ترک اعتیاد کمک شایان توجهی می کند.

ˈ محمد حسین غلامیˈ در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود:اعتقادات مذهبی ،مانند فعالیت های پیشگیرانه ای است که برای تحریم شروع مصرف مواد مخدر به کار گرفته می شود و می تواند در برگیرنده آموزش مستقیم مردم درباره منع مصرف مواد و همچنین هدفمند کردن زندگی باشد.

وی اظهار داشت :همچنین اعتقادات مذهبی جنبه مداخله گرایانه دارد که برای جلوگیری از گسترش اعتیاد در افرادی است که مصرف آزمایشی و گاه به گاه مواد را شروع کرده اند.

غلامی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر در فرد حالتی غیر عادی ایجاد می کند، ادامه داد: این حالات عموما لذت بخش هستند و به صورت موقت و کاذب ایجاد می شود،بروز همین حالات لذت بعد اولین مصرف مواد مخدر که در بعضی موارد فقط به صورت کنجکاوی مبادرت به آن شده ، باعث تداوم مصرف و اعتیاد می شود .

این پژوهشگر حوزه اعتیاد تصریح کرد :نقش سلامت معنوی در حل معضلات اجتماعی و فردی، به نحوی چشمگیر و قابل ملاحظه است، در حقیقت افرادی که پایبند مذهب و اعتقاداتی هستند که هرگونه اعمال منافی عفت و خلاف را نهی می کند،کمتر به اعمال ناروا و معضلات اجتماعی چون اعتیاد روی می آورند.

غلامی اضافه کرد:بررسی های متعدد ثابت کرده اند احتمال مصرف مواد و اعتیاد افرادی که نسبت به مواد مخدر نگرش ها و باورهای مثبت دارند،بیش از کسانی است که نگرش های خنثی یا منفی دارند و این نگرش های مثبت طی زمان و زندگی فرد شکل می گیرند.

وی خاطرنشان کرد:داشتن اعتقاد، پایبند بودن به ارزشهای زندگی اثر سازنده ای در سلامت جسمی و روانی افراد دارد،بطوری که امروزه ازاین برداشت ها به منظور بهره گیری بیشتر در درمان بیماران نیز استفاده می شود