دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

شش هزار مرکز ترک اعتیاد در کشور فعالیت می کنند

یکشنبه 12 مرداد 1393 - 15:06

شش هزار مرکز ترک اعتیاد در کشور فعالیت می کنند

اراک - ایرنا- مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اکنون شش هزار مرکز ترک اعتیاد در نقاط مختلف کشور فعالیت می کنند.

ˈفرید براتیˈ روز یکشنبه در سومین نشست کمیته درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی افزود: پنج هزار و 200 مرکز سرپایی، با استفاده از داروهای آگونیست و مابقی به صورت اقامتی بیماران را درمان می کنند.
وی ادامه داد: فقط 810 مرکز ترک اعتیاد در کشور دارای مجوز رسمی از سازمان بهزیستی هستند که باید با نظارت و پیگیری های منطقی دیگر صاحبان مراکز ترک اعتیاد را برای اخذ مجوز از سازمان بهزیستی مجاب کنیم.
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: بسیاری از معتادانی که تصمیم به ترک اعتیاد می گیرند برای تهیه داروهای آگونیست و متادون به عطاری ها یا بازار سیاه مراجعه می کنند که فشار زیادی به بیماران وارد می کند.
وی اضافه کرد: باید با اصلاح تفاهم نامه های منعقد شده در سال های گذشته شرایطی را در مراکز ترک اعتیاد فراهم کنیم که معتادان رایگان از خدمات این مراکز استفاده کنند.
براتی اظهار کرد: خانواده ها و مسوولان مربوطه باید شرایط زندگی معتاد پس از خارج شدن از مرکز ترک اعتیاد را به گونه ای فراهم کنند که فرد پاک شده دیگر به مصرف مواد مخدر گرایش نداشته باشد.
وی مراکز ترک اعتیاد اقامتی ( موضوع ماده 16) را مخصوص ˈمعتادان متحجرˈ دانست و بیان کرد: هر نوع معتادی را نباید وارد این مراکز کرد بلکه معتادان تزریقی، شیشه ای، کارتن خواب و بدون سرپناه را باید به این مراکز انتقال دهند.
براتی اشتغال را از مهمترین عوامل پاکی مداوم معتاد دانست و گفت: وقتی معتادی به مرکز ماده 15 مراجعه می کند و پس از دریافت خدمات و سم زدایی از مرکز خارج می شود، اگر شغل مشخص داشته باشد مشغول شده و توسط مددکار ادامه فعالیت و وضعیتش پیگیری می شود اما چنانچه بیکار باشد، دولت موظف است برای این فرد شغل ایجاد کند، در حالی که اگر این پیگیری انجام نشود، فرد بازهم به چرخه اعتیاد باز می گردد.
مدیرکل درمان و حمایت های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: معتادانی که به مراکز درمان اقامتی منتقل می شوند پس از خروج، جایی برای بازگشت ندارند، زیرا خانواده آنان را نمی پذیرد؛ درحالی که باید فعالیت های بازتوانی یا توانبخشی روانی اجتماعی برای آنان برنامه ریزی و علاوه بر تهیه مسکن، اشتغال و یارانه درمان، باید خدمات توانبخشی اجتماعی روانی نیز ارائه شود.
وی اضافه کرد: معتادانی که دوره درمان آنان در مراکز ترک اعتیاد اقامتی به پایان می رسد باید یک مددکار تا شش ماه به این فرد خدمات رسانی کند تا به طور کامل بدن فرد سم زدایی شود و دیگر تمایلی به مصرف مواد مخدر نداشته باشد.
وی در خصوص اهمیت مراکز ماده 16، گفت: اکنون به غیر از استان مرکزی در 17 استان کشور مراکز ماده 16 فعالیت می کنند که باید نحوه مدیریت و خدمات پس از ترخیص برای این مراکز برنامه ریزی شود چرا که اکثر افرادی که در این مراکز درمان می شوند، معتادان خیابانی و کارتن خواب ها هستند.
براتی افزود: آیین نامه پس از خروج، از سوی رییس قوه قضائیه به قضات ابلاغ شده و باید همه برنامه ها و مصوبات به درستی اجرا شود همچنین دستگاه های دیگر نیز باید در راستای همکاری های همه جانبه با ستاد مبارزه با مواد مخدر گام بردارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: 122 مرکز ترک اعتیاد در نقاط مختلف این استان فعالیت می کنند که 75 مرکز در اراک و مابقی در 11 شهرستان دیگر استان به بیماران معتاد خدمات رسانی می کنند.
دکتر ˈحسن طاهراحمدیˈ بیان کرد: اکنون گسترش اعتیاد بانوان در استان مرکزی بزرگترین دغدغه مسوولین استان است که باید برای جلوگیری از آن برنامه ریزی کاربردی شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی بیان کرد: بیش از 12 هزار معتاد در مراکز ترک اعتیاد استان مرکزی تحت درمان به سر می برند که بیش از 10 درصد آنان معتادان زن هستند.
وی اظهار کرد: از آنجا که یک مرکز ترک اعتیاد مجهز مخصوص بانوان در استان مرکزی وجود ندارد بسیاری از بیماران به دلیل مسائل اخلاقی و حیثیتی برای درمان به این مراکز مراجعه نمی کنند.
طاهراحمدی یادآوری کرد: احداث یک مرکز ترک اعتیاد مجهز با کادر زنانه مهمترین نیاز استان مرکزی است زیرا در غیر این صورت بانوان آسیب های شدیدی از سودجویان و مفسدان جامعه متحمل می شوند.
وی تاکید کرد: با انجام این کارها می توانیم گامی اساسی در درمان معتادان برداریم اما کار مهم و اساسی این است که مراجع قضایی و انتظامی گامی اساسی برای جلوگیری از ورود و تولید این مواد افیونی به جامعه بردارند.
رییس پلیس ستاد مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی نیز در این نشست گفت: سال گذشته بیش از سه هزار و 270 کیلوگرم انواع مواد مخدر در نقاط مختلف این استان کشف شد که نسبت به سال قبل 68 درصد افزایش کشف داشتیم.
سرهنگ ˈاحمد حسنیˈ بیان کرد: همچنین در این مدت هشت هزار و 300 توزیع و تولید کننده مواد مخدر در نقاط مختلف استان مرکزی شناسایی و دستگیر شدند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین سال گذشته چهار و 215 معتاد خیابانی دستگیر و برای درمان به مراکز ترک اعتیاد معرفی شدند.
ایجاد یک مرکز اقامتی میان دوره ازسوی اداره کل بهزیستی استان مرکزی، ایجاد یک مرکز ترک اعتیاد با کادر زنانه برای بیماران زن ازسوی دانشگاه علوم پزشکی، افزایش پذیرش از 30 به 100 نفری مرکز ارتقای سلامت مشاوره زنان و پذیرش مرکز کودکان زنان معتاد از سوی مرکز شبه خانواده بهزیستی مهمترین مصوبات این نشست بود.

  • علت اعتیاد اور بودن ماده محرک کریستال شیشه (مت امفتامین ) چیست .
  • آیا مصرف ماده محرک کریستال شیشه (متامفتامین ) می تواند باعث یبوست شود
  • ماده مخدر شیشه (متامفتامین )‌موجب ایست تنفسی (آپنه ) می شود
  • متادون فرشته نجات یا دیو اعتیاد
  • چگونه سیم کشی عصبی مغز معتادان به شیشه را برای ترک و درمان اعتیاد بازسازی کنیم .(قسمت دوم ) زردچوبه Turmeric (Curcuma longa).
  • چگونه سیم کشی عصبی مغز معتادان به شیشه را برای ترک و درمان اعتیاد بازسازی کنیم .(قسمت اول)NEUROTROPHIN
  • MIEDAR مشوق های انگیزشی برای بهبود بازیابی سوء مصرف مواد مخدر Motivational Incentives for Enhanced Drug Abuse Recovery
  • سود سرشار مخدر گل (ماری جوانا طبی )، قبح فروش و مصرف ماری جوانا را در آمریکا ریخت
  • قارچ جادویی در ترک اعتیاد به سیگار موثر است
  • بیش از 2000 نفر برای دریافت ماری جوانا طبی (مخدر گل ) در ایلینویز امریکا ثبت نام کردند
  • قوانین مربوط به ماری جوانا طبی (مخدر گل ) هر روز در امریکا در حال تغییر است ؟ Congressman Proposes 25 Years In Prison For Pot
  • جلوگیری از اثرات مخرب ماری جوانا بر روی حافظه با استفاده از داروی ایبوپروفن و سلکوکسیب
  • الکالوئید بئوسایستین Baeocystin آنالوگ سیلوسایبین psilocybin
  • دارو های ترک اعتیاد مخدر شیشه (متامفتامین ) پروتکل آناندا (2)
  • هیچ لذتی در دنیا بالاتر از اعتیاد به تفکر نیست