دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

شیرین کننده های مصنوعی، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند

خبرگزاری آریا-نتایج یک پژوهش علمی نشان داد شیرین کننده های مصنوعی یا همان جایگزین های قند و شکر که در سال های اخیر با ادعای پیشگیری از چاقی و افزایش قند خون به مواد غذایی افزوده می شوند، در واقع خطر ابتلای افراد را به دیابت افزایش می دهند.
به گزارش خبرگزاری آریا،شیرین کننده های مصنوعی یا همان مواد جایگزین قند و شکر که به انواع مواد غذایی همچون غلات، نوشیدنی ها و دسرها افزوده می شوند، قادرند مواد را شیرین کنند بدون آنکه بر میزان کالری آن بیفزایند.
دانشمندان می گویند با آزمایش بر روی موش های آزمایشگاهی و انسان، به این نتیجه رسیده اند که شیرین کننده های مصنوعی در ترکیب و عملکرد باکتری های مفید روده اختلال ایجاد می کنند.
محققان طی آزمایشات طولانی مدت، با افزودن سه ماده شیرین کننده مصنوعی متداول یعنی آسپارتام، سوکرالوز و ساخارین به آب آشامیدنی موش های آزمایشگاهی دریافتند بر خلاف انتظار، میزان تحمل پذیری موش ها به گلوکز کمتر شد.
تحمل ناپذیری گلوکز در بدن زمانی رخ می دهد که موجود زنده، به تاثیرات انسولین در خون واکنش کمتری نشان می دهد و باید برای کنترل میزان قند خون، تلاش خود را دو برابر کند. این مسئله در واقع نشانه های اولیه ابتلای افراد به دیابت است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس؛ پژوهشگران این آزمایشات را بر روی تعدادی فرد داوطلب سالم که ابدا سابقه افزایش قند خون نداشتند نیز انجام دادند. این افراد به مدت هفت روز مقادیری قابل قبولی از شیرین کننده های مصنوعی مصرف کردند و پس از انجام آزمایشات مشخص شد میزان گلوکز خون چهار نفر از این داوطلبان افزایش یافته و عملکرد و ترکیب باکتری های مفید روده آنها به هم ریخته است.

  • سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) زیر مجموعه ای از شرکت مافیایی مونسانتو صنعت غذایی و دارویی جهان را کنترل می کند
  • کتامین دارویی برای درمان افسردگی مزمن دروغی به مردم جهان برای کسب سود بیشتر مافیای مونسانتو با همکاری FDA
  • استفاده از یخ شکن در درمان افسردگی منجر به کشته شدن حدود 500 بیمار شد.
  • سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فقط دارو هایی را تائید می کند که مافیای مونسانتو صاحب ان است ؟