دکتر یزدان نیاز
دکتر یزدان نیاز

دکتر یزدان نیاز

استفاده از قارچ گانودرما لوسیدوم ( گانودرما قرمز ) همراه با قهوه علمی نیست .

یکی از بهترین انواع قارچ از دسته گانودرما  نوع لوسیدوم آن است  قارچ گانودرما که به نام قارچ جان افزا مشهور است  .صد ها نوع مختلف دارد اما فقط شش نوع ان به عنوان داروی صنعتی در چین مشهور است 

گانودرما لوسیدیوم که رنگ  قرمز دارد بیشتر به عنوان  قارچ قلب مشهور است و دارای اثراتی همچون کاهش کلسترول و رقیق کننده خون  است 

  

گانودرما لوسیدیوم  در ساخت انواع هورمون های استروئیدی در بدن دخیل است .

بیشتر از دو هزار سال است  قارچ گانودرما  در طب سنتی به خصوص در چین مصرف می شود زمانی که هنوز امریکا  و گیاه قهوه کشف نشده بود چینی ها  این قارچ را  چه به صوت خوراکی یا همراه با اب و یا چای استفاده می کردند اما چرا امروزه این قارچ در بیشتر نقاط جهان همراه با قهوه عرضه می شود.

ابتدا باید ذکر کنم هیچ مقاله علمی راجبع به اینکه استفاده از گانودرما همراه با قهوه می تواند اثرات این قارچ را تقویت کند وجود ندارد در ضمن اینکه استفاده از کافئین در بیماران دچار ناراحتی قلبی  ممنوع است .

همراه کردن قهوه با قارچ گانودرما بیشتر یک حربه تبلیغاتی است  زیرا خود کافئین انرژی زا و اعتیاد آور  است .

و بعد از مدتی  مصرف کننده بعلت اثرات کافئین فکر می کند که میزان انرژی و فعالیتش افزایش یافته است و بعد از قطع دچار حالت کمبود انرژی و بی حالی می شود  و تصور می کند باید به مصرف قارچ گانو درما با قهوه ادامه بدهد در صورتی که این حالت افت انرژی به علت اعتیاد به کافئین است نه قارچ گانودرما .

اینکه در خارج از کشور قارچ گانودرما را به همراه قهوه عرضه می کنند و عده ای عنوان می کنند که به علت تلخی قارچ گانودرما انرا با قهوه مخلوط می کنند که برای شیرین کردن قهوه هم باید شکر اضافه کنند  یک تفکر نادرست است زیرا خود قهوه هم تلخ است و حتی ممکن است  محصولات بعضی از کارخانه ها فقط قهوه با میزان بسیار کم از قارچ گانودرما یا اصلا فاقد قارچ گانودرما باشد و استفاده از قهوه و گانودرما نوعی  حربه تبلیغاتی و بازار گرمی است